Behandelingswijze

Mijn behandelingswijze is gebaseerd op de osteopathie. In deze wordt een holistische visie gehanteerd, wat wil zeggen dat er wordt gekeken naar de persoon als een geheel.

Tijdens het onderzoek zal dus reeds het gehele lichaam onderzocht worden, alsook mogelijke externe factoren bevraagd worden. Al deze mogelijke bijdragende factoren zullen daarna worden betrokken in de behandeling.

Vertrekkende vanuit de osteopathie wordt verondersteld dat klachten ontstaan vanuit een verstoring van de bewegelijkheid. Deze bewegelijkheidsbeperking kan zich voor doen in de verschillende structuren waaruit ons lichaam bestaat ( gewrichten, wervels, zenuwbanen, bloedbanen, spieren, fascia, organen,…). Hierdoor geraakt het lichaam uit evenwicht en zullen er bepaalde klachtenpatronen naar boven komen. Niet enkel beweging van het lichaam, maar ook de beweging binnen in het lichaam is van belang.

 

Waarvoor kan u bij mij terecht?

  • Rug- en nekproblemen : aanhoudende pijn en spierspanning, blokkades, torticollis, lumbago, hernia, uitstralingspijnen in armen of benen, …
  • Gewrichtsklachten : frozen shoulder, tennis/golf-elleboog, carpal tunnel, runners knee, peesontstekingen, overbelastingsletsels, …
  • Hoofdpijn, whiplash, duizeligheid, …

De behandelingen bestaan grotendeels uit manuele technieken gecombineerd met oefentherapie, positionele correcties en thuisoefeningen. Aan de hand van deze behandelingsmethoden zal er getracht worden het structureel evenwicht te herstellen en zo het zelfhelend mechanisme van het lichaam te optimaliseren.